3D Printen

Fysieke maquettes zijn sinds jaar en dag erg in trek: gebouwen en wegen kunnen realistisch getoond worden bij voorlichtingsbijeenkomsten of informatiecentra. Het kan dan gaan om het ontwerp van een nieuwe snelweg of een nieuwe woonwijk. Ook kan een maquette een uniek relatiegeschenk zijn na afloop van een geslaagd project ten behoeve van een klant.

3D Maquette  3D Printer

Door directe toepassing van 3D geografische data is het maken van een 3D maquette eenvoudig geworden. Binnen enkele minuten kan voor een willekeurig gebied van Nederland een uitsnede gemaakt worden via ons bestelsite. De geografische databestanden bevatten gebouwen en boomgroepen (inclusief hoogten) en andere objecten. Uiteraard wordt er ook gebruik gemaakt van een luchtfoto zodat een compleet 3D beeld ontstaat van het hele gebied.

Diverse printservice bedrijven maken al gebruik van de full-color print mogelijkheden van de Zprinter (TM). Afhankelijk van de beschikbare capaciteit kan de maquette binnen een paar dagen kant-en-klaar geleverd worden. Mochten er specifieke wensen zijn voor de maquette dan kan hiermee rekening gehouden worden. Het standaard eindresultaat is een maquette van ca. 24 cm bij 38 cm (eventueel met een kap). Wilt u een grotere maquette dan kunnen de verschillende deelmaquettes aan elkaar gekoppeld worden.