Wat zijn de beperkingen?

De Bestel 3D data website staat uitsluitend open voor zakelijke gebruikers. De bestelservice is bedoeld voor bedrijven en instellingen die snel 3D data nodig hebben van een bepaald gebied binnen Nederland of het Nederlands grensgebied.

Het is mogelijk om een rechthoekig gebied uit te kiezen waarbij een strook van minimaal 800m gedefinieerd moet worden. Databestellingen van minder dan 4 km² zijn mogelijk maar worden afgerekend tegen een prijs alsof 4 km² besteld is. We raden u daarom aan om minimaal 4 km² aan data te bestellen.

Het is vooralsnog niet mogelijk om gebieden groter dan 50 km² te bestellen. Indien u grote gebieden (>50 km²) wilt afnemen dan kunt u contact met ons opnemen. We zullen in voorkomende gevallen een korting verlenen.

Er gelden beperkingen ten aanzien van het gebruik van de DTM en Vector data zoals weergegeven in de Leverings- en Gebruiksvoorwaarden.

Gebouw- en vegetatiedata wordt uitgeleverd op basis van hoogtekenmerken: Indien twee aansluitende gebouwen een vergelijkbare hoogte hebben dan zullen ze als een (1) blok getoond worden. De data komt dus per object niet exact overeen met het GBKN of kadastervlakken (uiteraard is er wel een sterke correlatie). In geval van twijfel kunt u het beste even de voorbeeld data laden (alleen voor evaluatiegebruik).